Dependenta de jocuri de noroc

loto cu norocJocurile de noroc reprezinta una dintre problemele cele mai des intalnite in ziua de azi, in special in randul tineretului. Adolescentii sunt foarte usor de influentat si datorita anturajului prost ales pot face o adevarata pasiune pentru jocuri cu o influenta negativa asupra lor. Cea mai afectata parte este initial cea financiara pentru ca jocurile de noroc in general presupun si costuri destul de mari. Toti stim ca printre jocurile de noroc se numara barbutul, pariurile sportive, aparatele electonice sau asa numitele “pacanele”, ruleta, unde zi de zi adolescentii si adultii isi petrec destul de mult timp si cheltuie sume considerabile de bani. Unii ar spune ca pana si loto 6 din 49 reprezinta tot un joc de noroc, insa diferenta dintre acesta si restul jocurilor este aceea ca la loto suma investita este una mica si odata emis biletul trebuie sa astepti extragerea numerelor, nu iti vei petrece ziua in agentiile de acest gen si astfel nici nu vei fi tentat de a cheltui si a cheltui intruna din finantele proprii. Pe langa partea financiara, daca vorbim de elevi sau studenti, acestia vor fi afectati si din punct de vedere al invataturii. Timpul petrecut la “pacanele” va lua din timpul dedicat altor activitati precum asistarea la cursurile zilnice, din timpul alocat studiului materiilor, iar in cazul persoanelor care déjà au o familie acestea vor veni ca un impediment atat in campul muncii cat vor crea si dificultati cu partenerul de viata. Toti stim ca problemele de ordin financiar sunt cele care duc in general la discutii in sanul oricarei familii.

Cum se trateaza insa dependenta de jocuri de noroc? Cel mai important lucru este acela ca persoana in cauza sa admita ca are o problema si sa accepte ajutor in acest sens. E foarte putin probabil ca o persoana sa aiba suficienta stapanire de sine de a nu mai paria fara a fi ajutat. Si ce mai bun ajutor este acela al prietenilor. Gaseste zi de zi activitati alaturi de acestia, activitati care sa iti ia gandul de la jocurile de noroc. Sunt numeroase persoane cu o astfel de problema si doar o mica parte dintre ei chiar au reusit sa renunte la un astfel de obicei. Poti face chiar o lista cu tot ceea ce nu iti place la tine cand joci, precum : cheltuieli nejustificate, schimbari de dispozitie, dorinta de a pleca cat mai repede de acasa catre agentia de pariuri, mereu grija de a verifica daca ai castigat la jocurile pariate sau timpul pierdut si orele tarzii la care ai ajuns acasa. Toti acesti factori usureaza drumul spre a accepta ca o problema exista.

Modalitati de “vindecare” exista si cu putin ajutor se poate dovedi a fi destul de simplu. Singura persoana insa care decide si poate face primul pas spre a renunta la acest viciu esti doar tu, jucatorul.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s