Previziuni Utile Pentru Forex In Aprilie 2013

Pietele globale erau impartite in luna martie si vor continua sa fie si in luna Aprilie un motiv fiind faptul ca SUA se dezvolta puternic, iar in zona euro exista motive de ingrijorare. In luna aprilie traderii ar trebui sa fie cu ochii pe USD deoarece are potential de profit in comparatie cu euro care scade in urma deciziilor luate in Cipru.

Dezvoltarea SUA continua

Economia Statelor Unite a fost privita cu mult pesimism de cei ingrijorati de taierile de buget. Desi analiza PIB-ului pe 2012 a demonstrat o crestere cu numai 0.1% in fiecare trimestru modificarile facute la buget arata imbunatatiri, aceste modificari fiind: reducerea bugetului pentru fortele armate, scaderea inventarului, diminuarea grijilor legate de fiscalitate si alegerile prezidentiale care urmeaza.

Europa se pune greu in miscare

In timp ce SUA ofera semne de progres, economia zonei euro inca se zbate cu somaj ridicat si dezvoltare slabita. PIB-ul cumulat al regiunii a scazut cu 0.6% in ultimul trimestru al 2012.

Cea mai mare problema intalnita in zona euro este situatia locurilor de munca. In timpul ultimului trimestru rata ocuparii fortei de munca a scazut cu 0.3% atingand cele mai scazute nivele din ultimii sapte ani. Aceste valori fiind influentate in principal de reducerea fortei de munca din Spania cu 1.4%.

Economistii prevad o stagnare a economiei zonei pana in 2014 cel putin cu o rata a somajului de 12%.

Inflatia nu atinge Japonia

Bursa din Japonia a crescut in timp ce Yen-ul a scazut, dar economistii nu cred ca se poate ating tinta inflatiei de 2%. Motivul principal fiind scaderea yen-ului si dezvoltarea afacerilor, deoarece nu pare o economie stabila pe termen lung si astfel nu sunt incurajate investitiile. Dar pana acum semnele sunt pozitive, guvernul anuntand o evaluare pozitiva a economiei trei luni la rand in luna Martie 2013.

Marea Britanie misca spre a treia scadere

Economia acesteia a continuat sa se zbata si in luna martie. Cresterea taxelor si taierea cheltuielilor necesare si-au pus amprenta pe dezvoltarea economica in ciuda eforturilor economice care au adus un aport de 375 de miliarde de lire.

Evenimente importante in aprilie:

  • 5 Aprilie – Marea Britaie va publica indicatori care vor arata situatia sistemului sanitar, producatori si a serviciilor economice.
  • 8 Aprilie – Banca Japoniei va publica informatii referitoare la politica planurilor monetare ale tarii. Odata cu aceste informatii traderii se asteapta la politici monetare mai usoare.
  • 12 Aprilie – Uniunea Monetara Europeana va lansa cifrele referitoare la productia industriala oferind date legate de economia producatoare a regiunii.
  • 17 Aprilie – Marea Britanie va lansa Raportul Pietei Muncii care va arata rata angajarilor.
  • 18 Aprilie – Marea Britanie va lansa date referitoare la Vanzarile cu Amnuntul care arata si starea de sanatate a diferitelor regiuni.
  • 25 Aprilie – Marea Britanie va lansa datele referitoare la PIB-ul acesteia.

– Japonia va arata Indicele Preturilor pentru consumatori care contin nivelul inflatiei tarii

  • 19 Aprilie – Japonia va publica cifre legate de productia industriala.
  • 30 Aprilie – Uniunea Monetara Europeana va publica HICP Flash care arata situatia inflatiei in regiune care era de 1.8% in februarie.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s